Sinimerekarbid kooreses veinikastmes
Valmista vaid 25 minutiga hõrk roog sinimerekarpidest!
VAJA LÄHEB (kogus on 5-6 inimesele)
1. Esimeseks ja ilmselt kõige olulisemaks osaks on karpide sulatamine ja koputamine.
2. Valmista ette vajalikud komponendid ja haki peeneks: sibul, küüslauk, petersell.
2. Pane pott tulele, lisa või, sibul ja küüslauk ja küpseta pehmeks.
3. Lisa potti vein. Kuumuta keema ning vala sinna hulka kakarbid, keeda kaane all u 4 minutit. (karbid ei pea keetmise ajal olema kõik vedelikuga kaetud).
4. Võta keedetud karbid kastmest välja.
5. Lisa veinikastmele puljong ning koor, keeda u 6 minutit ja maitsesta. (sool, pipar ja petersell) 2 minutit enne keetmise lõppu lisa pooleks tehtud kirsstomatid ja sega.
6. Aseta karbid tagasi kastme sisse ja hõrgutav roog ongi valmis!
Head nautimist!
VAJA LÄHEB (kogus on 5-6 inimesele)
1 kg sinimerekarpe |
1 sibul |
2 supilusikat Eesti võid |
2-3 küüsaluguküünt |
2 dl valget veini (soovitatavalt kuiv) 2 dl FoodStudio sinimerekarbi- või kalapuljongit 1,5 dl toidukoort värskelt jahvatatud musta pipart ja soola värsket peterselli soovi korral kirsstomateid |
1. Esimeseks ja ilmselt kõige olulisemaks osaks on karpide sulatamine ja koputamine.
2. Valmista ette vajalikud komponendid ja haki peeneks: sibul, küüslauk, petersell.
2. Pane pott tulele, lisa või, sibul ja küüslauk ja küpseta pehmeks.
3. Lisa potti vein. Kuumuta keema ning vala sinna hulka kakarbid, keeda kaane all u 4 minutit. (karbid ei pea keetmise ajal olema kõik vedelikuga kaetud).
4. Võta keedetud karbid kastmest välja.
5. Lisa veinikastmele puljong ning koor, keeda u 6 minutit ja maitsesta. (sool, pipar ja petersell) 2 minutit enne keetmise lõppu lisa pooleks tehtud kirsstomatid ja sega.
6. Aseta karbid tagasi kastme sisse ja hõrgutav roog ongi valmis!
Head nautimist!