rebitud BBQ sealiha
VAJA LÄHEB:
1,5-2 kg sealiha (mahlasema rebitudliha saab kaelakarbonaadist, taisema kamarata praetükist)
1,5-2 tl Maldon meresoola helbeid
1 dl suhkrut
Maitse järgi värskelt jahvatatud musta pipart
2 tl paprikapulbrit
Soovi korral tšillit
Stokes BBQ kastet
1. Hoia liha enne valmistamist u 1 h toatemperatuuril.
2. Sega kokku maitseained ning hõõru korralikult lihatükk sisse. Aseta liha haudepotti, vala põhja veidi vett ja pane kaas peale. (kui haudepotti pole, sobib ka sügavam ahjuvorm, mille saad mugavalt katta fooliumiga.)
3. Küpseta liha umbes 6 tundi 110-kraadises ahjus. Liha on valmis, kui see on pehme ja rebitav. Lülita ahi välja ning jäta tunniks veel ahju valmima.
4. Rebi liha kahvlite abil ribadeks ning sega juurde Stokes BBQ kaste.
Naudi rebitud liha burgeri, vrapi või laetud friikatega!