Kõrbeda kalmaarirõngad

Soovid midagi põnevat ja maitsvat oma snäkilauale? Selleks sobivad ideaalselt krõbedad kalmaarirõngad, mida serveerida erinevate meelepäraste kastmetega.

VAJA LÄHEB: 

500 g kalmaarituube
200 ml nisujahu
300 ml riivsaia (eriti krõbeda ja õhulise tulemuse saavutamiseks panko riivsaia)
1 tl meresoola helbeid
1 tl värskelt jahvatatud musta pipart
3 muna
3 spl piima
frittimiseks õli

1. Aseta koos pakendiga kalmaarituubid külma vette ja sulata.

2. Kuivata kalmaar ning lõika sellest umbes 4-6 mm paksused seibid (ringid).

3. Sega ühes kausis kokku jahu, sool ja pipar. Teises klopi lahti munad koos piimaga ning kolmandasse aseta paneeringuks riivsai. 

4. Vala õli potti ja kuumuta. Samal ajal valmista ette kalmaarirõngad. Esmalt tee kokku jahuga, siis muna-piima seguga ning viimaks riivsaiaga.

5.Kui õli on kuum, siis friti kalmaarirõngad kuldseks ning aseta köögipaberile, et liigne õli eemaldada.
P.S Et tulemus oleks hea, siis friti rõngaid mitmes vahetuses, muidu kleepuvad need kokku.

6. Serveeri meelepäraste kastmetega.

Head nautimist!