Klassikaline veiselihahautis
Veiselihahautis on toekas ja maitsev kõhutäide, mis sobib ideaalselt sumedasse sügisõhtusse.
VAJA LÄHEB:
500-800 g noorveise praetükki
3-4 küüslauguküünt
1 suur sibul
1 spl tomatipastat
4 kartulit
4 dl puljongit
1-2 dl punast veini
värskelt jahvatatud musta pipart, soola ja Eesti võid
VAJA LÄHEB:
500-800 g noorveise praetükki
3-4 küüslauguküünt
1 suur sibul
1 spl tomatipastat
4 kartulit
4 dl puljongit
1-2 dl punast veini
värskelt jahvatatud musta pipart, soola ja Eesti võid
1. Lõika liha enam-vähem ühesuurusteks kuubikuteks ning pruunista võis. (tugeval kuumusel)
2. Haki sibul ja küüslauk. Kartul haki kuubikuteks ning aseta potti. Lisa tomatipüree, vein, puljong ja veidi pipart.
3. Hauta madalal kuumusel u 1 tund, kuni liha on pehme. Maitsesta soola ja pipraga parajaks.
Head isu!